Beveiliging woning? Vraag naar ervaringen van anderen

Er wordt veel reclame gemaakt voor het beveiligen van de woning. Op zich is dat een prima zaak. Maar het is wel belangrijk om je goed te oriënteren wat de ervaringen van andere consumenten zijn met bepaalde bedrijven.
 
Gelegenheidsdieven
De tijd dat je rustig “het touwtje uit de brievenbus” kon laten hangen waarmee de kinderen die op staat speelden zelf de deur konden opendoen, ligt voor veel plaatsen in Nederland al geruime tijd achter ons. Als huiseigenaar moet je erop bedacht zijn dat gelegenheidsdieven kijken naar de woning waar zij het snelst even naar binnen kunnen gaan om hun slag te slaan. Om dat te voorkomen ben je als bewoner gedwongen deuren en ramen, ook bij een korte afwezigheid, te sluiten. En ook om stevig hang- en sluitwerk aan te brengen. Dat goede hang- en sluitwerk houdt een crimineel die echt naar binnen wil, niet tegen. Maar voor gelegenheidsdieven is goed hang- en sluitwerk wel voldoende reden om even verder te kijken waar het gemakkelijker is om naar binnen te komen.

Camera’s en detectieapparatuur
Naast hang- en sluitwerk is te zien dat veel mensen ook overgaan tot het installeren van camera’s en elektronische detectieapparatuur. Vaak voorzien van een abonnement op een externe bewakingsdienst die automatisch in actie komt als er calamiteiten worden gesignaleerd. Reclames op radio en tv geven hoog op over de mentale rust die een dergelijke hogere graad van beveiliging kan opleveren. Overweeg je een dergelijke beveiliging aan te brengen dan adviseren wij je om je wel goed te oriënteren.
 
Kwaliteit, kosten, contractduur, klachteninstantie
Allereerst is het natuurlijk belangrijk om goed te onderzoeken of het bedrijf waarmee je overweegt een overeenkomst aan te gaan voor de alarminstallatie een goede reputatie heeft. Komen ze afspraken na? Vindt de installatie op vakkundige wijze plaats? Wordt er gewerkt met de goede materialen die niet gemakkelijk door criminelen kunnen worden uitgeschakeld?

Vervolgens is er natuurlijk de prijs. Aan de buitenkant lijken veel alarminstallaties hetzelfde. Het gaat echter om de binnenkant waar de elektronica zich bevindt. Krijg je echt waar voor je geld of ziet de buitenkant er wel mooi uit en is de elektronica “goedkope rommel”.  De meeste consumenten kunnen dit zelf niet goed beoordelen.

Vervolgens is het verstandig goed naar de contracten te kijken die de verkoper je vraagt te tekenen. Zeker wanneer het gaat om een abonnement. Hoe lang ben je verplicht om dat abonnement aan te gaan? Wat zijn de mogelijkheden om het contract tussentijds te beëindigen wanneer je de woning gaat verkopen? Is het abonnementsbedrag voor de hele contractperiode gelijk of mag de leverancier dit bedrag tussentijds verhogen? Zo ja met welk maximum dan?

Stel dat er toch discussies ontstaan. Moet je als consument dan maar zelf kijken waar jij je recht gaat halen? Of is het bedrijf aangesloten bij een onafhankelijke klachteninstantie waar je eenvoudig en tegen lage kosten je klacht kan voorleggen.
 
Wij brengen je graag in contact met betrouwbare leveranciers
Door de jaren heen hebben wij veel relaties die, vaak bij bedrijven in onze regio, de beveiliging van hun woning hebben laten verbeteren. Uit de contacten met die relaties hebben wij een goed beeld van welke ondernemers goed werk leveren. Overweeg je beter hang- of sluitwerk aan te laten brengen of verdergaande beveiligingsmaatregelen te treffen, ga dan niet alleen af op “de mooie reclames” op de televisie of op internet maar neem even de tijd om je goed te oriënteren. Wij brengen je graag in contact met bedrijven waar onze relaties eerder goede ervaringen mee hebben opgedaan.
Cookie instellingen