Let op bij het huren van een elektrische step in het buitenland

Wil uw klant zijn vakantiebestemming op een flexibele manier ontdekken? Met een elektrische step verplaatst hij zich gemakkelijk van A naar B en bepaalt hij zelf waar en wanneer hij stopt. Maar het huren van een elektrische step is niet geheel zonder risico. Deze steps zijn namelijk vaak niet goed verzekerd. En als je dan toch een ongeluk krijgt, dan draai je zelf op voor de kosten.
 

Populair

Geen zin om kilometers door een stad te lopen? Dan is een e-step ideaal en vaak snel geregeld. Je kunt ze vaak op verschillende plekken huren en je betaalt per dag. Veel organisaties werken met mobiele apps. De steps staan op verschillende plekken door de stad en met de app haal je ze letterlijk van het ‘slot’. Ben je bij de volgende toeristische trekpleister? Dan zet je de step weer netjes terug in de daarvoor bestemde zones. Heel eenvoudig. Het is niet voor niets dat deze steps steeds meer winnen aan populariteit.
 

Schade niet altijd verzekerd

Maar let op. Er is geen eenduidige regelgeving voor wat betreft het verzekeren van deze steps. Dus rijdt je per ongeluk iemand anders aan tijdens het steppen en moet diegene naar de huisarts of het ziekenhuis? Dan wordt deze schade niet vergoed vanuit de reisverzekering. Daarnaast valt schade met elektrische steps in de meeste aansprakelijkheidsverzekeringen voor particulieren onder de uitsluiting motorrijtuigen. Heeft de verhuurder geen aansprakelijkheidsverzekering voor de step, dan is uw klant is in dat geval zelf verantwoordelijk voor alle schade én de bijbehorende kosten.
 

Naar het ziekenhuis

Val je zelf en kom je ongelukkig terecht? In dat geval hoef je je zich geen zorgen te maken over de kosten van het bezoek aan de dokter of het plaatselijke ziekenhuis als je een dekking voor medische kosten heeft afgesloten. De dokters- of ziekenhuiskosten worden dan volledig vergoed. Neem voor de zekerheid altijd eerst contact op met de alarmcentrale. Zij kunnen hem helpen om de juiste medische zorg te krijgen.
 

Controleer de verzekering en rijd voorzichtig

Een stad doorkruisen met de bus, lopen langs alle highlights of toch kiezen voor het gemak van de elektrische step? In dat laatste geval is het in ieder geval verstandig om vooraf bij de verhuurder te controleren of de step verzekerd is. En belangrijker nog: rij vooral voorzichtig! 
Cookie instellingen