Huis kopenWanneer u een woning gaat kopen komt er veel op u pad. Om inzicht te krijgen wat u allemaal tegen komt zetten we de 6 stappen voor u op een rij.

Stap 1 Oriëntatiegesprek hypotheek
Voordat u op zoek gaat naar een woning wilt u eerst weten wat je kan kopen. Daarom is het verstandig om eerst een orientatiegesprek aan te vragen bij een onafhankelijk adviseur. Onze adviseurs geven u inzicht in wat u kunt lenen en laten zien wat de bijbehorende maandlasten worden. Daarnaast worden ook andere belangrijke zaken besproken zoals de kosten koper (k.k.) en hoeveel eigen geld er nodig is om een woning te kopen.


Stap 2 Op zoek naar je droomwoning
Nu u weet wat de mogelijkheden zijn, kunt u op zoek naar uw droomhuis. U kunt uiteraard zelf op zoek gaan, maar u kunt er ook voor kiezen om de hulp in te schakelen van een aankoopmakelaar. Deze aankoopmakelaar gaat voor u op zoek en begeleidt u bij de zoektocht, bezichtingen en aankoop.
Een aantal tips:
  • Bekijk de woning bij daglicht
  • Ga vaker dan één keer bezichtigen
  • Neem iemand mee bij een bezichtiging
 

Stap 3 Onderhandelingen
Zodra u het droomhuis hebt gevonden wat aan alle eisen voldoet, kunt u de onderhandelingen aan gaan. Dit begint vaak met een bod met het bijbehorende voorbehoud. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de ontbindende voorwaarden. De ontbindende voorwaarden zijn ervoor om de koop alsnog te kunnen ontbinden indien u de financiering niet rond zou krijgen. Normaliter staan hier zo'n 6 weken voor. Daarnaast kan het eventueel ook van belang zijn om een bouwkundige keuring uit te laten voeren. Door deze keuring weet u wat de onderhoudstoestand van de woning is.  


Stap 4 Koopovereenkomst tekenen
Wanneer de prijs overeeen is gekomen wordt er een concept koopovereenkomst opgemaakt. Laat deze altijd even controleren door uw adviseur. Zodra de koopovereenkomst akkoord is wordt deze door de koper en verkoper getekend. Na het tekenen heeft u als koper nog 3 dagen bedenktijd om de koop alsnog te kunnen ontbinden. Na de bedenktijd is de koop definitief, tenzij de ontbindende voorwaarden van toepassing zijn.


Stap 5 Hypotheekadvies
Vervolgens gaan we de hypotheek in elkaar zetten. Hierbij geven onze adviseurs passend advies in uw persoonlijke situatie. Er wordt gekeken naar verschillende rentevast periodes, aflossingsvormen en hypotheekverstrekkers. Wij werken samen met ruim 50 hypotheekverstrekkers. Hierdoor is er altijd wel een die bij uw persoonlijke situatie past. Zodra er een hypotheekverstrekker is gekozen wordt er een renteaanbod aangevraagd. Vanaf dit moment bent u niet meer afhankelijk van rente- dalingen of -stijgingen. Ook de taxatie wordt in gang gezet. Zodra alle documenten compleet zijn gaat de hypotheekverstrekker de aanvraag beoordelen. Indien de financiering akkoord is, wordt er een bindende offerte uitgebracht. Zodra deze getekend terug is bij de hypotheekverstrekker worden de documenten doorgezet naar de notaris


Stap 6 Overdracht bij de notaris
Alvorens u naar de notaris gaat is het van belang om de verzekeringen te regelen. Ook hier kijken onze adviseurs onafhankelijk naar verschillende aanbieders.
Enkele dagen voordat de overdracht staat gepland bij de notaris wordt er een afrekening opgemaakt. Hierbij worden alle gemaakte kosten afgerekend. Voordat de overdracht plaats vindt, gaat u eerst nog een keer de woning bekijken. Als laatste gaat u naar de notaris voor de overdracht en word u de trotste eigenaar van uw droomhuis.
 
   


 
Cookie instellingen