Scheidingsadvies

Afgelopen periode heb je waarschijnlijk in een achtbaan van emoties geleefd en dan is de kogel door de kerk. Het is definitief. Jullie gaan uit elkaar. Scheiden. Misschien nooit gedacht dat dat jou zou overkomen. Maar helaas is de situatie niet anders. Nadat het besef langzaamaan komt, komen voor sommige personen misschien wel het lastigste onderdeel. Hoe gaan we aan onze kinderen vertellen dat papa en mama uit elkaar gaan? Of hoe vertellen we het onze schoonouders? Of misschien zijn jullie wel helemaal niet meer “on speaking terms”.

En direct komen alle praktische zaken om de hoek kijken. Iets waar je je mee bezig moet gaan houden, maar wat je waarschijnlijk helemaal niet wilt. Want wat komt er allemaal kijken bij een scheiding? Wie blijft er in de huidige woning wonen? Kan ik überhaupt wel een woning kopen als alleenstaande? Hoe gaan we het regelen met betrekking tot de kinderen? Kan ik als alleenstaande alle financiële lasten wel dragen?

Hopelijk gaan jullie “goed” uit elkaar. Maar helaas zijn er ook voldoende situaties waarbij dat niet het geval is. Waar we helaas te maken hebben met vechtscheidingen. Waar emoties, onzekerheid en wantrouwen de boventoon voeren. En door die achtbaan van emoties kun je misschien niet helder nadenken.

Leenders & Gielen Adviseurs kan jou als totaal financieel adviseur hierin ondersteunen. De emoties en het verdriet kunnen we niet voor jou veranderen. Maar we kunnen jou wel helpen om dit draaglijk te maken voor jou en financieel te ondersteunen waar nodig. Samen met ons eigen team, en een team aan externe experts, zorgen wij ervoor dat je in gesprek komt met de juiste mensen om jou / jullie een zo goed mogelijke begeleiding te bieden. Denk hierbij aan mediation, hypotheekadviseur, fiscalist. Voor mediation werken wij samen met Fania Koppen van Scheiden met Aandacht. Maar ook om jouw bankzaken en de nieuwe verzekeringen te regelen staan we voor jou klaar. Kortom, alles onder 1 dak om jou zo goed mogelijk in dit traject te begeleiden en op weg te helpen naar een mooie, nieuwe toekomst.

Cookie instellingen