Energiesubsidiewijzer: Te mooi om niet even te gaan kijken!

Consumenten worden op allerlei manieren gestimuleerd hun woning te verduurzamen. Er zijn zoveel regelingen dat het lastig lijkt om inzicht te krijgen wat voor jouw woning wel en niet mogelijk is. Lijkt…. want de overheid heeft een mooie website waarop per gemeente een totaal overzicht staat van de wijze waarop jij (financieel) geholpen kan worden bij het verduurzamen van je woning.
 
Veelheid van regelingen
Op dit moment zijn er veel regelingen die consumenten financieel helpen hun woning te verduurzamen. Investeringen in verduurzaming verdienen zich vaak al binnen enkele jaren terug. Zeker wanneer een deel van de kosten gesubsidieerd wordt.
 
Lastig is het dat er niet alleen regelingen zijn die voor alle inwoners in Nederland gelden, maar ook regelingen die per provincie of per gemeente verschillen.
 
Een website met alle regelingen per gemeente
De rijksoverheid heeft de site https://www.verbeterjehuis.nl/energiesubsidiewijzer/ gemaakt. Je hoeft op deze site alleen maar de gemeente in te vullen waar je woont en of je eigenaar of huurder bent en je krijgt direct  een totaaloverzicht van alle subsidies die beschikbaar zijn voor verduurzaming.
 
Ook informatie over wijze van financieren
Via de site krijg je ook direct informatie te zien of er bepaalde mogelijkheden zijn om de kosten van te nemen maatregelen op financieel aantrekkelijke voorwaarden te financieren.
 
Ons advies: Overweeg je jouw woning te verduurzamen kijk dan eens op deze site. Het kan je heel veel geld besparen! https://www.verbeterjehuis.nl/energiesubsidiewijzer/
Cookie instellingen