Gunstige voorwaarden hypotheek bij verduurzaming van je woning

De meeste banken in Nederland geven aan klanten met een hypotheek bepaalde financiële voordelen als zij hun woning verduurzamen. In dit artikel een aantal van deze voordelen.
 
Korting op de rente
Een beperkt aantal banken geeft een korting op de hypotheekrente wanneer je jouw woning verduurzaamt. Je moet deze korting dan wel zelf aanvragen. Kent jouw bank deze korting niet dan is het verstandig om uit te rekenen of het je financieel voordeel biedt om jouw bestaande hypotheek over te sluiten naar een bank die deze korting wel toepast. Of dat in jouw geval gunstig is, kan je in zijn algemeenheid niet zeggen. Daar moet flink voor worden gerekend. Uiteraard doen wij dit graag voor jou.
 
€9.000 extra budget opnemen
Bij het afsluiten van een hypotheek kijkt de bank naar de waarde van de woning die je wilt kopen en naar jouw inkomen. Op basis daarvan is wettelijk bepaald wat de bank jou maximaal aan hypotheek mag verstrekken. Bovenop dit maximum mag de bank je extra lenen om de kosten van energiebesparende maatregelen te financieren. Deze extra ruimte is tot 6% van de waarde van de woning, met een maximum van €9.000.

Voor een bedrag van €9.000 kan je al behoorlijk wat maatregelen treffen. Globaal kan je dan voor een eengezinswoning 10 zonnepanelen, spouwmuurisolatie en vloerisolatie aanbrengen.
 
Ook als je al een hypotheek hebt, maken veel banken het je gemakkelijk om deze extra €9.000 te lenen. Wil je hierover meer informatie hebben dan kunnen wij voor jou uitzoeken welke regeling jouw bank heeft.
 
Energiebespaarlening
De Energiebespaarlening is een bijzondere lening die kunt aanvragen bij het Nationaal Warmtefonds. Dit is een initiatief van onder meer de Rijksoverheid, Rabobank en ASN Bank.

De lening kan worden aangevraagd voor verduurzaming van jouw woning. Je kan maximaal €25.000 lenen met een minimum van €1.000. Er gelden geen afsluitkosten en je hoeft bij deze lening niet naar de notaris. Over de lening betaal je een rente die over het algemeen lager is dan die van een hypothecaire geldlening. Wil je hierover meer informatie, laat ons dat dan weten. Wij helpen je graag.
Cookie instellingen