Niet kopen maar verbouwen

Het aantal te koop staande woningen is op dit moment laag. Wij zien dat eigenaren van een woning daarom steeds vaker  besluiten om hun bestaande woning te gaan verbouwen in plaats van een andere woning te kopen.
 
Ook verbouwen kost geld
Uiteraard kost ook het verbouwen van een woning geld. Kleinere verbouwingen kunnen misschien vanuit het aanwezige spaargeld worden gefinancierd. Bij grotere verbouwingen is vaak behoefte aan een extra lening.
 
Gebruik overwaarde woning
Is de actuele waarde van de woning hoger dan het restant van de bestaande hypotheekschuld dan is er vanuit het gezichtspunt van de geldverstrekker sprake van “overwaarde”. Het kan zijn dat bij het afsluiten van uw hypotheek bij de notaris een hogere notariële inschrijving heeft plaatsgevonden dan het geld dat je op dat moment daadwerkelijk hebt geleend. Is dit het geval dan kan vaak bij de betreffende geldverstrekker snel, eenvoudig en tegen lage kosten, een extra lening worden verkregen. Heeft deze hogere notariële inschrijving niet plaatsgevonden dan is het vaak mogelijk om een 2e hypotheek af te sluiten.
 
Alternatieven
Wanneer je de financiering wilt gebruiken voor het verbouwen van je woning, dan zijn er verschillende alternatieven. 
  • Naast het “normaal” verhogen van je hypotheek kunnen we ook kijken naar de mogelijkheden van een extra financiering door de bank wanneer de verbouwing vooral bedoeld is om de woning energiezuiniger te maken. 
  • Afhankelijk van je wensen en situatie kan het ook aantrekkelijk zijn om te kijken of een consumptief krediet misschien gunstiger is dan verhoging van het hypothecair krediet. 
  • Kijken we toch al naar alle relevante alternatieven dan is het aanbevelenswaardig om ook te kijken of het voor jullie aantrekkelijk is om de hele, bestaande hypotheek over te sluiten en daarbij te kiezen voor een lange rentevaste periode en een hoger leenbedrag waaruit de verbouwing gefinancierd kan worden. Het resultaat van zo’n oversluiting kan zijn dat je voor vele jaren zeker bent van relatief lage woonlasten. Of dit ook in jouw geval een optie is, hangt helemaal af van jouw specifieke omstandigheden. 
Wij zoeken het graag voor je uit!
Al is het misschien nu nog een vaag idee. Heb je plannen om je woning te verbouwen, laten we dan contact met elkaar hebben. Wij denken graag met je mee op welke wijze deze verbouwing op een goed passende wijze gefinancierd kan worden.
Cookie instellingen