Verduurzaming woning: elke gemeente helpt anders

Elke gemeente kent eigen voorzieningen voor hoe zij haar inwoners helpt bij het energiezuiniger maken van de woning. De regeling in de ene gemeente kan daardoor anders zijn dan in de buurgemeente.
  
Elke gemeente kent eigen voorzieningen voor hoe zij haar inwoners helpt bij het energiezuiniger maken van de woning. De regeling in de ene gemeente kan daardoor anders zijn dan in de buurgemeente.
 
Veel voordelen
Het energiezuiniger maken van jouw woning biedt veel voordelen:
  • Goed voor het klimaat
  • Lagere, maandelijkse kosten voor energie
  • Woning brengt meer op bij verkoop
  • Het huis wordt een stuk behaaglijker.
De overheid helpt
De overheid kent tal van maatregelen die burgers stimuleren hun woning te verduurzamen. Deze maatregelen kunnen burgers financieel helpen bij het energiezuiniger maken van de woning. Andere maatregelen die worden gestimuleerd zijn om meer “groene daken” te maken of om regenwater niet in het riool af te voeren, maar in de tuin.
 
Meerdere regelingen verschillen per gemeente
Er zijn regelingen die gelden voor alle burgers in Nederland, ongeacht waar zij wonen. Maar er zijn er ook die per gemeente verschillen. Er is een handige site waarop alle regelingen te vinden zijn. Door de naam van jouw gemeente in te toetsen, krijg je direct te zien welke steun jouw gemeente geeft aan welke maatregelen. Je kunt de site hier bekijken:
https://www.verbeterjehuis.nl/energiesubsidiewijzer/
 
Wij helpen met een goed advies over de wijze van financiering
De maatregelen van de overheid vergoeden nooit de volledige kosten. Je zal dus zelf altijd ook een deel moeten financieren. Misschien heb je spaargeld waarmee je dit kunt doen. Zo niet, dan helpen wij je graag bij het zoeken naar een financieringsvorm die past bij jouw situatie. Hierbij kunnen wij dan kijken naar (een mix van)
  • Een kleine verhoging van jouw bestaande hypotheek
  • Gebruik te maken van stimulerings- en subsidieregelingen
  • Een tijdelijke persoonlijke lening.
Cookie instellingen