Caravanverzekering

Een caravanverzekering biedt dekking voor schade aan uw caravan, vouwwagen of stacaravan. Naast een verzekering van uw caravan, kunt u een extra dekking afsluiten voor de inboedel van de caravan, een voortent of luifel. Gaat u op reis met uw caravan? Vergeet dan niet om ook een goede reisverzekering af te sluiten.

Niet iedere caravanverzekering is standaard uitgevoerd met een dekking tegen hagelschade. Verzekeraars hebben in het verleden, na negatieve schaderesultaten, de hagelschade dekking losgekoppeld van de dekking tegen stormschade. Hierdoor moet een caravanbezitter meer betalen indien hij zijn caravan wenst te verzekeren tegen de schade opgelopen door een forse hagelbui.

Naast verschillen in premies zitten er tussen caravanverzekeringen ook veel verschillen in dekking. Bij bepaalde caravanverzekeringen gelden er verhoogde eigen risico’s voor hagelschade en bij anderen krijg u korting op het eigen risico indien uw caravan beschikt over een hagelbestendig dak.
 

Dekking

Wat kunt u en wilt u verzekeren?

 
  • Diefstal & brand
  • Beschadiging door storm
  • Verkeersongeval
  • Van buitenkomende onheilen
  • Hagelschade (vaak apart bijverzekeren)
  • Nieuwwaarde / aanschafwaarde regeling


Wij adviseren om een oudere caravan één keer in de twee jaar te laten keuren door BOVAG of FOCWA erkend caravanbedrijf. U bent ervan verzekerd dat u veilig met de caravan kan rijden en eventuele schade kan dan niet worden gewijd aan slecht onderhoud.

 

Wat is caravan inboedel?


Onder de inboedel van een caravan wordt verstaan de huishoudelijke zaken die zich in de caravan of de aanbouw daarvan bevinden. Denk hierbij aan het keukengerei, kleding, fototoestel etc.


Wat is caravan aanbouw?


Onder de caravan-aanbouw wordt verstaan de voortenten, luifels, schuurtjes en andere zaken die zijn bevestigd aan de caravan of die daarbij zijn geplaatst. Deze zaken zijn alleen verzekerd indien het uitdrukkelijk wordt aangegeven!

Wilt u helder, inzichtelijk en betrouwbaar advies? Maak dan een afspraak met een van onze adviseurs.
Cookie instellingen